Meža dienas 2020

Informācija par aktualitātēm un izmaiņām likumdošanā, saimniekošanu mikroliegumos un aizsargājamās dabas teritorijās
17
Okt

Oktobra vidū aizvadītas “Meža dienas” Krimuldas novadā

Latvijas Pašvaldību savienības projekta “Meža dienas 2020” ietvaros Krimuldas novada Lēdurgas pagastā Kultūras nama mazajā zālē 16. oktobrī norisinājās seminārs meža īpašniekiem un apsaimniekotājiem, lai uzzinātu aktuālo informāciju par aktualitātēm un izmaiņām likumdošanā, saimniekošanu mikroliegumos un aizsargājamās dabas teritorijās. Seminārā pulcējās aptuveni 15 interesenti, ievērojot visus drošības pasākumus saistībā ar Covid-19 ierobežošanu.

Seminārā piedalījās lektori no kooperatīvās saimniecības “Mežsaimnieks”, DAP, Dabas fonda un Lēdurgas pagasta mežzinis. Kooperatīvo saimniecību “Mežsaimnieks” seminārā pārstāvēja Jānis Irbe, kas klausītājus iepazīstināja ar tēmām par videi draudzīgu saimniekošanu, gūstot maksimālu  labumu un, kā saimniekot ilgtermiņā ar peļņu. Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvji, Andris Karpovičs un Kristīne Pudova, klausītājus iepazīstināja ar likumdošanu, kas attiecas uz mikroliegumiem, biotopiem un dabas pieminekļiem, izskaidrojot, ko un kad drīkst darīt šajās teritorijās. Lēdurgas mežzinis Normunds Zīriņš izstāstīja par kārtību kādā jākārto ciršanas atļaujas. Dabas fonda pārstāve Lelde Eņģele klausītājus iepazīstināja ar saimniekošanas specifiku Lēdurgas Dendroparka pieguļošajās teritorijās.

 

Meža dienas sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību ir kļuvušas par tradīciju un ik gadu iepazīstina un izglīto sabiedrību par dažādām tēmām, kas saistītas ar dabu, tās saglabāšanu un ilgtspējīgu domāšanu vides jautājumos.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...